Nikopolis

Et historisk seiersmonument
Nikopolis

 Rett utenfor Preveza ligger Nikopolis, et historisk område. Nikopolis ble grunnlagt i av Octavian, som senere ble kjent som keiser Augustus. Han planla og grunnla byen som et monument til ære for egen seier over Marcus Antonius og egypternes dronning Kleopatra i slaget ved Aktion

Parga


SE filmen "Mystic River"Rafting på Acheloos river
Filmet av EscapeWay.

Ting du kan gjøre - Aktiviteter

Fotturer i området, I landsbyen kan du se gamle steinhus som er flere hundrede år gamle, gangbruer og en vannmølle. Eller besøke kirken St. Nicholas som har en bemerkelsesverdig veggutsmykking i stein.

Det er 2 klostre i området ca 1 times kjøring fra Kali Komi. Det ene ligger i kommunesentret Anthiro og heter ”J. M. Katousion” Det andre ligger egentlig i nabofylket, rett nord for landsbyen Piges, det heter ”Seltso”. Det kan ses fra veien til Kali Komi. Ingen av disse klostere er i daglig bruk for tiden.

Kildene "Tosca "og" Poyria "er tilgjengelig fra flere stier som starter i landsbyen og hovedveien.

Eller besøk den koselige nabolandsbyen Ellnika, som ligger på 1000 meters høyde, 400 meter høyere enn hotellet. Ellnika har en flott kirke med frittstående klokketårn, og en liten cafè hvor du får kjøpt forfriskninger.

Du har en fantastisk utsikt fra toppene av: "Botsis", "Kalatori", "Koykia" og "Stayros " 

Det er også flere utforsket grotter i området med følgende navn "Vouzia, Papa toy Rongi, Vaeni Znara, Bala og Fiva

EscapeWay arrangerer fotturer i området samt rafting og  kajakkpadling på elven Acheloos som er Hellas lengste elv. Se mer på www.escapeWay.grEscapeaway

Fiske i elven Acheloos, rik på ørret, og det er stor ørret her.

Dagstur til bla. klippene  og klostrene i Meteora, kjent fra James Bond filmen "For your eyes only".  Se også: http://www.sacred-destinations.com/greece/meteora
Meteora

Ta en tur ned til kysten av Adriaterhavet, med bla annet de idylliske og romantiske byene Preveza og Parga. Store deler av kysten er badestrender.  Sør for Parga, er en av de mest kjente strender på vestsiden av Hellas, Vrachos Beach.  Det tar ca 5 timer å kjøre ned til kysten av Adriaterhavet så det er neppe en dagstur, men det finnes fullt av koselige overnattingssteder, hotellpersonalet vil hjelpe deg med å bestille rom.
Valtos beach, Parga

På veien ned til Adriaterhavet, ta en stopp i byen Arta, 3 mil fra Adriaterhavet ligger denne veldig greske byen, helt uten turister. The old bridge of Arta er verd et besøk.

Arta old brigde