P
lukk din egen oregano i Kali Komi i juli - august


K
irken i Kali Komi,  St. Nicholas er verd et besøk, den har en spesiell veggutsmykking i stein


St. Nicholas churchSt. Nicholas church
Om Kali Komi
Landsbyen Kali Komi ligger 610 meter over havet og het tidligere Molentziko, og Palaiochor. I landsbyen kan du bla. se gamle steinhus som er flere hundrede år gamle, gangbruer og en vannmølle.

Kali Komi from Ellinika

Det er 2 klostre i områet ca 1 times kjøring fra Kali Komi. Det ene ligger i kommunesentret Anthiro og heter "J. M. Katousion" Det andre ligger egentlig i nabofylket, rett nord for landsbyen Piges, det heter "Seltso". Det kan ses fra veien til Kali Komi. Ingen av disse klostere er i daglig bruk for tiden.

Kildene "Tosca "og" Poyria "er tilgjengelig fra flere stier som starter i landsbyen og hovedveien.

Du har en fantastisk utsikt fra toppene av: "Botsis", "Kalatori", "Koykia" og "Stayros"

Det er også flere utforsket grotter i området med følgende navn "Vouzia, Papa toy Rongi, Vaeni Znara, Bala og Fiva.
 


Tradisjonell festivaler avholdes den 20. mai og 25. juli (Dormition av Anna) på landsby plassen.

For de som ønsker å nyte den flotte og vakre naturen, er fjellene i Argithea verd et besøk, skogen,  elvene og fjellene i området Argithea, venter på dem.

De mest eventyrlystne ville ikke nøle med å vandre og utforske de vakre områdene,

Elven Acheloos  renner fra Pindos fjellene i sentrum av Hellas, vestover til Det joniske hav og er skilt fra Thessalia sletta ved den sørlige enden av fjellkjeden. Aheloos er er Hellas lengste elv.

Den blir ofte brukt til kajakk og elverafting og er en god ørretelv. I 1990 startet staten med å demme opp Aheloos, rett nedenfor Petroto. En kunstig innsjø på 600 millioner m³. Det har vært stor motstand fra mijøaktivister mot dammen. Dette arbeidet er foreløpig lagt på is pga den økonomiske situasjonen. Les mer her


Det geografisk områet kalt Argithea, starter etter Zygourolivado ryggen (toppen av fjellet Voutsikaki),  Karava, Ai-Lias (Tibanos), strekker seg til grensen av fylket i Arta og Evritania  og omfatter bygdene/landsbyene:  Anthiro - Argithea - Ellinika - Therino - Kali Komi - Karia - Mesovouni - Petroto - Argiro - Katafylli - Marathos - Vlasios - Drosato - Koumpouriana - Leontito - Petrohori - Stefaniada - Fountoto. Alle i Argithea kommune.